Etusivu Aavan Urokset Naaraat Pennut Kasvatteja Linkit Burmakissa
 

 

 

Fi* Aavan kasvattajanimi on haettu vuonna 2006. Tarkoituksena on kasvattaa harvakseltaan burmapentueita terveyttä, rodunomaisuutta ja hyvää luonnetta painottaen. Kotona asustaa viisi kissaa: creme burmauros Flea’s Tapu Taufau eli Unni, sen lila poika Aficats Bartolommeo eli Amos, creme naaras Pardofelis True Love eli Vilja, sen tytär, äitinsä kanssa samanvärinen Aavan Pohjoista Viljaa eli Livilla, ja unkarintuonti, suklaakilpikonna Alba Regia Matzah eli Magi. Sijoituskodeissa asuvat omat kasvatit uros Aavan Onix ja naaraat Aavan Jaipur, Aavan If I Ruled the World ja Aavan Chagall. Vaikka välillä käydään näyttelyissäkin niin pääasia on kuitenkin leppoisa arki ja hyvä kotielämä perheemme kissa-asukkien kanssa.

Se, että burmaharrastus alkoi kolleista, kävi oikeastaan sattumalta. Olin jo vuosia haaveillut niin burmasta kuin kasvattamisestakin. Minulla oli aina ollut tyttökissoja ja tytön ottaminen tuntui itsestään selvältä asialta. Burmakuumeen noustessa erityisen pahaksi syksyllä 2006, mieleen tuli kuitenkin ensimmäistä kertaa, ettei poikakaan oikeastaan olisi niin huono vaihtoehto. Kunhan vain viimein saisin burman taloon. Niinpä seuraavana keväänä, kun Flea’s-kissalaan syntyi pentuja, lähdin katsomaan cremeä poikaa. Muutaman päivän pakollisen mietintäajan jälkeen soitin kasvattajalle ja kerroin, että jos se vain minusta olisi kiinni niin samainen creme pikkuhurmuri muuttaisi meille asumaan. Sitä päätöstä ei ole tarvinnut katua. Unnin myötä olen oppinut, että burmakollin kanssa elämä on aika leppoisaa. Turhista ei stressata. Burmapojat vain ovat ja ottavat paikkansa olemalla täysin omia itsejään. Tästä esimerkkinä se, että Unni vain yksinkertaisesti TIETÄÄ olevansa hurmaavin koko talossa. Kun meille tulee kylään, Unni heittäytyy edelleen nyt vanhahkona herrana vieraan eteen kyljelleen odottamaan rapsutuksia riippumatta siitä, onko tulija lapsi vai aikuinen tai kissaihminen vai ei.

Itse olen ollut kissaihminen pienestä pitäen. Meillä on ollut kissoja siitä asti, kun olen ollut 10-vuotias, ja tänä päivänä en varmasti enää edes osaisi kuvitella elämää ilman kissaa. Tai pikemminkin montaa kissaa. Elämä kissojen parissa, pentujen kasvamisen näkeminen ja satunnaiset näyttelyreissut ystävien kanssa tuovat toki lisäksi mukavaa vaihtelua työelämään ja arkeen.

Burmaväreistä suosikkini ovat punainen ja creme. Pidän paljon myös kilpikonnavaalennoksista eli sinikilpikonnasta ja lilakilpikonnasta. Pyrin kasvatuksessani painottamaan näihin väreihin, mutta en kuitenkaan riittävän monipuolisten sukutauluyhdistelmien kustannuksella. Sen vuoksi minulla on usein pentueissani omaa kotia etsimässä myös muiden burmavärien edustajia.

Mikäli haluat kuulla lisää meidän kissaperheestämme tai vaikkapa burmakollin omistamisesta, ota rohkeasti yhteyttä!

* * * * * * *

The cattery name Aavan was registered in Fife in 2006. My breeding is small, and all my cats live in home environment either with me or in carefully chosen replacement homes. I believe in co-operation with reliable breeders to share the genes, knowledge and experience to cherish this lovely cat breed and have healthy and happy Burmese cats also in the future. For more info about my Burmese breeding in English, please contact me via email or facebook!